Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 16
04 Август 2017
#Фейсбук и иновативните устройства


Екипа на Фейсбук работи по създаването на иновативно устройство за видео чат у дома. То е нова карегория продукт и може би ще бъде представено следващата пролет по време на конференцията за разработчици F8.

Новото устройство ще помогне на хората да се чувстват все едно са в една стая, което съответства на мисията на Марк Зукърбърг да приближи потребителите на Фейсбук един към друг.

То ще е изградено от тънка, вертикална стойка, която ще държи голям сензорен екран /между 13 и 15 инча/ с широкоъгълен обектив на камерата, която ще реагира на движение, микрофони и високоговорители. Ще работи с изкуствен интелект, а операционната система може да е версия на Андройд или да е собствена разработка на социалния гигант.

Фейсбук тества функция, която ще позволи на камерата да сканира автоматично хората в своя обхват и да се фокусира върху тях. Работят и по идеята да включат 360 градусова камера към устройството, но се предполага, че тази функция ще се забави и няма да бъде пусната с първата версия на устройството.

Ранните планове на компанията са да пусне устройството на конкурентно ниска цена от няколко стотин долара /около 300/. Устройството е в прототипна фаза, но има данни, че вече се изпитва и в домове на хора.

Екипа работи и по второ иновативно устройство – самостоятелен интелигентен гласов високоговорител за управление на домашната техника. Той ще разполага с гласов асистент в стил „Сири“ и ще струва около 100 долара /по-ниска цена от тази на конкурентите/.

Самата компания официално не е потвърдила тези проекти. Но е безспорен факта, че Фейсбук се стреми да обособи собствена затворена система и да е нещо повече от социална медийна платформа.

Информацията е предоставена в нов доклад на Блумбърг.
 
КОНТАКТИ
гр. Варна
ул. Христо Самсаров
N:13, ет.3, ат.5;
Tel.: 0899 89 48 39
Tel.: 01 646 4611 436
Skype: WBE Studio
Email: office@5svideo.com
Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016

Изработка на мобилен сайт Intersoft