Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 10
16 Юни 2017
#Фейсбук и шпионажа

Социалната мрежа патентова специална  технология, която ще следи реакциите и настроенията на потребителите чрез техните лицеви изражения спрямо различни  публикации, съобщения, обяви, реклами, които виждат в приложението на смартфона си.

Фейсбук автоматично ще шпионира и анализира емоциите на лицата на потребителите си, чрез снимки от камерите на смартфоните им. Ако лицето се усмихва Фейсбук ще започне да поставя повече публикации от този тип пред погледа на потребителя. А ако е намръщено екипа ще знае какво не се харесва и ще ограничи такъв тип съдържание. Идеята е, че ако човек се усмихва и харесва това, което вижда той ще остане по-дълго време в социалната мрежа, а по този начин приходите на компанията растат.

Друг проект, който Facebook разработва е  проследяване на начина, по който потребителите докосват клавиатурите на  смартфоните си, за да отчитат  техните емоционални състояния. Фейсбук ще има способността да усеща как потребителите се чувстват, докато пишат  текстови съобщения. Системата ще улавя данни от клавиатура, мишка, тъчпад, сензорен екран и скоростта с която се пише. Важна роля ще играе и географското местоположение. Използвайки тези данни, Фейсбук планира да стартира автоматично вмъкване на емотикони и други показатели на реакции в разговорите, ще промени шрифта на текста и размера, за да стане оформянето по-емоционално и подходящо за конкретното настроение. Например, ако се усмихва потребителя, който чете дадено съобщение, системата ще изпрати автоматично усмивка като отговор.

Развитието на тази технология все още набира популярност, поради което много хора не знаят за съществуването й. А това може да откаже една голяма част от потребителите да използват услугата отново.


CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016