Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 13
07 Юли 2017
#Фейсбук и търсенето на WiFi


Фейсбук продължава да разширява своите функции. Сега добавя нова функция в мобилното си приложение - Find WiFi. Тя позволява мобилното устройството да търси отворени безплатни безжични мрежи за достъп до интернет, които се намират наблизо.

Функцията изисква активация за всяко устройство в раздела More в мобилното приложение. След като включите търсенето на WiFi, Фейсбук ще ви покаже най-близките горещи точки /само на регистрирани фирми - кафенета, барове, спортни зали, малки търговци, музеи и др./, както и подробности за предприятията, които ги предоставят. Веднъж активиран, този инструмент автоматично ще открива места с безплатен интернет в близост до местоположението на потребителя и ще ги маркира на неговата карта.
 
 


Всяка фирма или организация може да се регистрира и да участва в тази мрежа, като обяви във Фейсбук страницата си, че предлага безжичен безплатен интернет. Целта е потребителите да използват по-сигурни мрежи в райони с лошо покритие или когато са на път в чужбина, а също и да откриват по-лесно местните фирми. Тази функция съдейства за разширяване на мобилната свързаност в развиващите се пазари и инвестициите в световната инфраструктура.

Реалната цена, която плаща всеки потребител, за да използва този инструмент е, че Фейсбук постоянно ще проследява всяко негово движение чрез GPS на телефона му. Освен това тази функция ще окаже влияние върху батерията на устройството.

От Фейсбук смятат, че това нововъведение ще подобри и Live Video услугата, тъй като потребителите ще имат стабилна интернет връзка. А именно това е една от основните цели на компанията  – повече използване на видео съдържание.

 
 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016