Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 14
14 Юли 2017
#Фейсбук и рекламите в Месинджър

Фейсбук иска да печели още повече от гледането на реклами. Поради тази причина започва да пуска реклами вече и в чат приложението си – Месинджър. Там бизнесът може да комуникира с клиентите си по естествен начин. Повече от 1,2 милиарда души използват приложението месечно, а над 70 милиона фирми имат страници.

Компанията провежда тестове на нововъведението от януари до сега само в  Австралия и Тайланд, но обявиха, че ще пуснат реклами в чат приложението постепенно в цял свят като започнат от този месец. Това ще бъде мощно допълнение към съществуващите дигитални рекламни кампании, защото ще помага да се достигне до активните и ангажираните клиенти.

Началния екран на Месинджъра към момента показва последните съобщения от приятели, сподели дни, любими  приятели, които в момента са онлайн. Визуалните реклами ще се появяват в основната част на приложението, а не в рамките на конкретен разговор. Когато се появи реклама, този екран ще включва и съобщение, подобно на рекламите, които вече сме виждали във Фейсбук и Инстаграм. Ако потребителят кликне на реклама, тя ще го пренасочва към място, което рекламодателят е избрал.Спонсорираните съобщения в Месинджър представляват платени съобщения до потребители, които преди това са водили разговори с конкретната фирма – осъществяване на повторен контакт. Рекламите в чат приложението ще са допълнителна опция за публикуване, когато фирмите планират рекламите си във Фейсбук. Фирмите ще могат да измерват успеха на новите реклами въз основа на данни за трафика и реализациите. Броят на рекламите, които потребителите виждат, ще зависи от размера на екрана, и плътността на пикселите на дисплея на мобилното устройство. Към момента не се споменава за възможност за генерално спиране на рекламите.

Очакваме скоро и ние да се докоснем до това нововъведение.

 
 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016