Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 15
28 Юли 2017
#Фейсбук и телевизията
 
Множество късометражни телевизионни сериали ще бъдат пуснати във Фейсбук след по-малко от две седмици - през месец август. Първоначално стартирането на Фейсбук ТВ бе обявено за месец юни, но по неясни причини бе отложено, както ви запознахме по-рано.

 Хората вече са свикнали да гледат видео клипове във Фейсбук, но най-вече разпръснати между друго съдържание. Сега ще бъде обособена нова централизирана платформа за безплатни видео новини. Компанията ще позволява на потребителите да качват съдържание, генерирано от тях, в допълнение към сценичните представления. Фейсбук ТВ ще бъде нещо средно между аматьорски видео клипове и професионални продукции. Първите епизоди ще бъдат ниско бюджетни по 5 - 10 минути. В бъдеще компанията ще започне да излъчва видео клипове с продължителност 20 - 30 минути с по-високо качество.

Фейсбук е наел редица медийни партньори /Vox Media, BuzzFeed, ATTN и Group Nine Media/, за да създава качествени телевизионните предавания. Също така е привлякъл бивши телевизионни и медийни ръководители, които да наблюдават и ръководят целия телевизионен сегмент на социалната мрежа.

Целта на компанията е да направи съдържание с по-високо качество от това в YouTube, но да не се конкурира с производители на видео като Netflix, HBO и Showtime. Екипа на Фейсбук се стреми да привлече приблизително половината от приходите на всички телевизионни реклами – 70 млрд. долара.

Скоро ще видим дали компанията е в състояние да се конкурира с телевизионните гиганти в света на онлайн телевизията. Въпреки че Фейсбук е огромна компания, само времето ще покаже дали те могат да направят скока от социален медиен гигант да се превърнат в истински доставчик на видео съдържание.

Все още няма официално изявление от компанията. Информацията за започване на излъчванията през средата на август е от доклади на Блумбърг.

Фирми

 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016