Зареждам...
Фейсбук и нововъведенията Част 17
18 Август 2017
#Фейсбук и промените в интерфейса

Информационният канал на всеки човек в приложението на Фейсбук е различен и е снабден с уникален набор от истории, снимки, видео клипове, новини и др. А както всички знаем Фейсбук винаги работи, за да извлече най-доброто изживяване за потребителите на платформата си.

Сега Фейсбук въвежда промени в дизайна на интерфейса на мобилното си приложение. Това е част от усилията на компанията да подобри четливостта и навигацията.
Една от малките промени е във визуализирането на коментарите. Те ще бъдат представени като сиви текстови мехурчета, подобни на тези от Месинджъра. Това ще улесни хората да различават коментарите на всяко отделно лице. Както можете да видите няма да има синя лента най-отгоре на интерфейса на приложението. Това ще осигури чист дизайн. Навигацията в горната част на страницата вече ще е стандартизирана, така че можете да се върнете към списъка с новини независимо къде сте били преди това.

Фейсбук ще промени и иконите на интерфейса, ще увеличи контраста на цветовете и ще  уголеми иконите на бутоните, за да се улесни докосването. Иконите вече ще са „кухи“, вместо запълнени със сив, а глобусът, който показва новите известия, вече ще е под формата на звънец.

Визуализациите за споделени връзки в новинарските емисии също ще са преработени леко. Те ще са по-големи, така че да са по-лесни за четене. Сайтът на връзката ще бъде над заглавието на статия, а не под нея. Профилните снимки, показани в информационния канал, вече ще са кръгови, а не квадратни. Линковете ще бъдат показвани в по-голям размер, за да бъдат по-лесни за четене, но ще съвпадат с широчината на списъка с новини.

Ще видим и нови функции на камерата, които са били тествани през лятото. Създадени снимки от Фейсбук камерата, ще могат да бъдат споделяни като история, директно послание или като публикация. Фейсбук ще подобри и предаванията на живо, като позволи на потребителите да добавят творчески филтри и драскулки по време на предаванията си. 
Някои от промените на потребителския интерфейс ще се появят и на настолния компютър , като например кръглите профилни снимки и новия дизайн на иконите на бутоните.
От Фейсбук не са обявили кога точно ще въведат тези промени, но това да се случи през следващите няколко седмици.
Компанията се надява, че тези естетически промени ще помогнат на потребителите да се ангажират повече с платформата, като улеснят коментарите и комуникацията. 
 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016